Bilcross

Bilcross regnes som den viktigste inngangsporten bilsport i Norge. Mange som starter med bilcross avanserer videre til andre grener, feks. Rallycross. Eksempler på dette er Henning og Petter Solberg.
Bilcross skal være en lavkostnad bilsport, der bilene er mulig å by på etter hvert løp. Dette for å holde kostnadsnivået nede. Prisen for en bilcrossbil er i 2019 fastsatt til 11 000 kr, pluss budgebyr på 370 kr. Pr. Bud. Du kan legge inn så mange bud du ønsker.

Det også er fullt mulig å bygge bil selv. Regelverket rundt bilsport i Norge reguleres av Norges Bilsportforbund (Heretter kalt NBF) – Og et oppdatert regelverk finner du på www.bilsportboka.no

Året du fyller 14 år kan du begynne treningskjøring med godkjente biler og gyldig treningslisens. Året du fyller 15 år kan du starte i konkurranse i junior klassen – Men da må du i tillegg ha et kurs. Dette er selvfølgelig noe vi hjelper med å legge til rette for og er en liten kursavgift til NBF. Deltagere under 18 år må ha en ansvarlig med seg med enten en gyldig personlig lisens eller anmelderlisens fra NBF.
Året du fyller 18 kan du starte i Åpen klasse/Dameklasse.
Året du fyller 19 er siste år du kan kjøre i junior klassen.
Deltagere som starter i åpen eller dameklasse trenger ikke kurs i forkant.

Ønsker du vite mere om bilcross eller bestille lisenser – sjekk www.bilsport.no
Du kan også bruke kontaktskjemaet for å komme i kontakt med oss hvis du har noen spørsmål.